Регистрация

Стриди Филаделфия

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
519
Оцени рецептата

16 средно големи стриди

4 с.л. шери

морска сол

1/4 ч фино нарязана целина

1 ч.л. масло

Сос бешамел

Червен пипер

Разтопено масло

Настърган пармезан

 

Поширайте стридите в собствената си течност в продължение на 2 минути. Поръсете с шерито. Почистете дъното на по-дълбоките черупки от стриди и ги оставете в тава за печене, покрита с морска сол. Запържете ситно целината в масло и поставете по една чаена лъжичка във всяка черупка. Поставете по стрида върху всеки слой от целина и покрийте със сос бешамел,  смесен с няколко капки разтопено масло. Пече се в гореща фурна на 200С до златисто кафяво. Поднася се с черен хляб и масло.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта