Регистрация

Стриди с бекон

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
603
Оцени рецептата

1 голяма глава лук - нарязан

2 супени лъжици масло

1 щипка естрагон

1 ч пилешки бульон

1/2 ч. сухо бяло вино

1/2 ч. вода

2 супени лъжици арарут

950 мл сметана

225 г бекон - нарязан

1 кг стриди

див ориз или фетучини

 

На соса: Разтопете маслото в малка тенджера. Добавете естрагона, пилешкия бульон, виното и лука. Оставете да заври и варете, докато лукът стане полупрозрачен. Отстранете от огъня. Добавете сместа от вода и арарут в тенджерата. Оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Когато сместа се сгъсти, добавете сметаната и се разбърква, докато са добре смесени. Заделете.

На ястието: Запържете бекона. Добавете стридите, отцедени. Гответе, докато стридите се навият. Извадете бекона и стридите от тигана с решетъчна лъжица. Сложете върху фетучини или див ориз и полейте със соса. Украсете с магданоз. Сервира се със сезонни плодове и зелени зеленчуци.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта