Регистрация

Стриди със спанак

Автор:
любомира
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
405
Оцени рецептата

Необходими продукти:  

300 г спанак, замразен, нарязан  

1/2 ч бяло вино  

56 г бекон, нарязан  

1/4 ч лук, нарязан фино  

1 скилидка чесън, счукан  

12 средно големи стриди  

1/2 ч пълномаслена сметана  

1/2 ч.л. мащерка  

30 г лешников ликьор  

113 г швейцарско сирене, настъргано  

113 г кашкавал, настърган  

бял пипер (на вкус)  

1 яйце, леко разбито  

1 с.л. вода  

1/2 пакет бутер тесто  

 

Начин на приготвяне:

Сложете спанака и виното в тенджера. Гответе покрито на слаб огън, до готовност. Охладете и отцедете, като изстискате спанака с ръце; заделете течността. Запържете бекона почти до готовност и добавете лука и чесъна, продължете да готвите, докато лукът е златист. Извадете сместа с бекона от тигана и добавете течността от спанака. Отворете стридите, но запазете половината черупки и отцедете соса им в тигана. Добавете мащерката и се вари на умерен огън, докато се редуцира до около 1/4 чаша. Добавете сметаната и ликьора лешник; продължете да готвите, докато сместа се сгъсти и редуцира малко. Поръсете с пипер на вкус. В купа, смесете спанака, бекона и сметановия сос. Разбърква се, докато се смесят много добре. Покрийте всяка стрида с 1-2 супени лъжици от сместа със спанак. Поръсете с кашкавал и сирене. Нарежете тестото, като използвате половината черупка за оразмеряване. Покрийте всяка стрида с по парче тесто. Разбийте яйцето с 1 супена лъжица вода и намажете всяка стрида със сладкарска четка. Сложете стридите върху хартия за печене и печете на 200 градуса във фурната за около 30-40 минути или докато тестото е тъмно златисто кафяво. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта