Регистрация

Стриди Рокфелер

Автор:
Наталия
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
494
Оцени рецептата

1 маруля, измита, подсушена и фино нарязана

225 г пресен спанак, измит, подсушен и фино нарязан

1 ч зелен лук, наситнен

2 3/4 ч галета

1/2 ч пресен магданоз, наситнен

1/4 ч целина, нарязана

3 скилидки чесън, счукан

1 ч неосолено масло

2 ч.л. перно

1 с.л. пастет от аншоа

1/8 ч.л. лют пипер

12 резена бекон

36 големи стриди, с черупките

морска сол

резени лимон

 

Извадете стридите, като заделите течността и долната черупка. Изчистете много добре черупките. В купа смесете марулята, спанака, лука, 1/2 чаша галета, магданоза, целината и чесъна. Разтопете маслото на умерен огън и запържете спаначената смес, като се разбърква в продължение на 1-2 минути. Добавете перното, пастета от аншоа, лютия червен пипер и сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа покрита в хладилника за 1 час. В друг тиган, запържете бекона над умерен огън до хрупкавост. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцеди и след това натрошете. Подредете по една стрида във всяка от заделените черупки и се навлажнете всяка с малко от заделения алкохол. Намажете половината от сместа със спанак върху стридите. Поръсете с бекон Покрийте бекона с останалия спанак и поръсете по 1 с.л. от останалата галета. Подредете стридите в огнеупорен съд, застлан с морска сол. Пече се в средата на предварително загрята на 230С фурна за 18 минути или докато галетата е добре запечена. Украсете с пресни стръкчета магданоз и лимонови резенчета и поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта