Спаначена касерола с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г натрошени кори за лазаня
450 г телешка кайма
1 ч нарязан лук
1 г чесън, счукан
1 ч гъбена супа
1 буркан (115 г) гъби
450 г замразен спанак, размразен и добре отцеден
680 г сирене котидж
3 яйца
225 г крема сирене
80 г запържен лук
Загрейте фурната до 180ºС.
Намаслете правоъгълна тавичка за печене. Сварете корите за лазаня както е указано на опаковката и отцедете. В сгорещен тиган, запържете телешката кайма, лука и чесъна над средно-висока температура, докато месото се зачерви; отцедете, ако е необходимо. Добавете супата и гъбите и се разбърква много добре. В голяма купа смесете спанака, 2 чаши извара и 2 яйца; разбъркайте добре. В друга голяма купа, смесете сварената паста с останалата 1 чаша извара и останалото яйце, разбъркайте леко. В намаслен съд, подредете на слоеве сместа с пастата, спанака и каймата, повторете слоевете. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете 35-40 мин. Извадете от фурната и поръсете с пържен лук. Върнете във фурната и печете още 5 минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ