Регистрация

Солена треска с картофи и доматен сос

Автор:
Savatova
|
Дата:
29 Sep
|
Видяна:
646
Оцени рецептата

1 с.л. солена треска

3 средно големи сладки картофа

4 средно големи пресни, зрели домата

3 с.л. олио

3 средно големи глави лук, обелени и нарязани на кръст на филийки

1 с.л. + 1 чаена лъжичка ситно нарязани пресни горещи люти чушки

1 ч.л. нарязан чесън

1 с.л. кафява захар

1 лимон, нарязан по дължина на 4 или 6 парчета

Магданоз, стръкчета

 

Един ден предварително, поставете рибата в стъклена или емайлирана купа или съд от неръждаема стомана. Покрийте я със студена вода и се накисва в продължение на най-малко 12 часа, като леко изстисквате треската и сменяте водата на всеки 3 или 4 часа. Отцедете и изплакнете обилно под течаща студена вода и нарежете на 3 см парчета. Сложете картофите в достатъчно количество леко подсолена вряща вода, така че да ги покрие напълно и се варят, непокрити, докато почти омекнат. Отцедете, обелете и нарежете на 3 см кубчета. Поставете доматите в тенджера с вряща вода и ги оставете да врят на силен огън за около 10 секунди. Пуснете студена вода върху тях и ги обелете с малък, остър нож. Нарежете на тънки филийки напречно.

Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Добавете нарязания лук и като се разбърква често се готви за 10 минути или до златисто. Добавете доматите, 1 супена лъжица люти чушки, чесъна и захарта и се готви бързо, непокрито, като се разбърква от време на време, докато по-голямата част от течността в тигана се изпари и сместа е достатъчно гъста, че да покрие леко гърба на лъжица. При разбъркване се добавят рибата и картофите; намалете огъня до слаб и се покрива плътно. Варете в продължение на 20-25 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Опитайте на вкус за сол. Сервирайте веднага. Поръсете с останалата чаена лъжичка нарязани люти чушки и подредете парчетата лимон и стръкчетата магданоз отгоре.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта