Скумрия с ревен
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г филета скумрия
2 ч.л. маргарин
1 глава лук, нарязан на кубчета
225 г ревен, нарязан едро
Сол и пипер на вкус
Препечена галета
За соса:
450 г ревен
2 с.л. захар
Настъргана лимонова кора
2 с.л. вода
Разтопете маргарина и задушете лука в него, докато стане прозрачен. Добавете нарязания ситно ревен, подправете с черен пипер и сол и продължете да готвите внимателно в продължение на 5 минути. След това добавете галетата и сместа се разбърква. Сложете филетата с кожата надолу върху равна повърхност и намажете с плънката. Навийте на руло и сложете в намаслена тавичка и печете в умерена фурна (200С) за 15-20 мин.
За соса:
Поставете всички съставки в тенджера и ги задушете, докато ревенът се сготви и омекне, около 10 минути. Прокарайте сварения ревен през фино сито или пасатор, да направите гладко пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ