Регистрация

Скариди с чушки

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
774
Оцени рецептата

680 г скариди

1 1/2 ч зехтин

2 големи червени чушки, нарязани на тънки ленти

4 скилидки чесън - обелени и нарязани

1/2 люта чушка, почистена от семената и наситнена

1/2 франзела, нарязана на филийки от по 2,5 см

сирене фета

 

Сцепете скаридите нагоре и назад с остър нож. Махнете вената, но не ги обелвайте. Комбинирайте 2 ч зехтин и червените чушки в тиган. Загрява се бавно. Гответе внимателно, докато чушките омекнат, но не всички покафенеят. Заделете настрана. Изсипете останалия зехтин в друг тиган с чесъна. Задушете леко в продължение на 4-5 минути, до златисто. Добавете чесъна при чушките. Сгорещете чесновия зехтин и добавете лютата чушка и скаридите. Сотирайте, като разклащате тигана, докато скаридите порозовеят. Сложете чушките и зехтина, в който сте ги сотирали в чиния за сервиране. Обградете със скариди. Сервирайте с хляб.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта