Скариди с тиквено семе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г скариди
1/2 ч лук, нарязан фино
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. растително масло
2 с.л. брашно
1 консерва (225 г) домати, нарязани
1 люто чушле
1 1/2 ч.л. кориандър, смлян
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. разтворим пилешки бульон
1/2 ч.л. захар
1/2 ч тиквено семе, препечено
2 с.л. сок от лайм
За гарниране:
Горещ сварен ориз
В голям тиган, запържете лука и чесъна в мазнината, докато омекнат, но без да покафеняват; прибавете брашното. Добавете неотцедените домати, нарязаното ситно люто чушле, кориандъра, солта, бульона и захарта. Готви се до сгъстяване. Добавете скаридите. Покрийте и оставете да къкри за около 10 минути или докато скаридите се сготвят, като се разбърква често. При разбъркване се добавят тиквените семки и сокът от лайм, оставете да се сгорещи. Сервирайте веднага върху горещ ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ