Регистрация

Скариди с босилек, праз и домати

Автор:
петя добрева
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
524
Оцени рецептата

6 пресни скариди, обелени и почистени

1/3 ч лимонов сок или бяло вино

1 скилидка чесън, обелена, ситно нарязан

2 с.л. пресен босилек; нарязан

2 стръка праз; бялата част само

2 с.л. безсолно масло

2 с.л. зехтин

2 домата, обелени, почистени от семената и нарязани

Сол и черен пипер, на вкус

Цели стръкчета босилек; за украса

 

Мариновайте приготвените скариди за няколко часа в лимонов сок или бяло вино, с половината от чесъна и половината босилек. Междувременно, нарежете праза надлъжно и измийте много добре под течаща студена вода, след това нарежете. Сгорещете 1 с.л. масло и 1 с.л. олио в голям тиган. Добавете праза и задушете за 5 минути или докато омекне. Добавете останалия чесън и доматите; варете на умерен огън за 6-8 минути. Добавете останалия босилек и сол и черен пипер на вкус. Гответе, докато се сгъсти. Сместа може да се съхранява в хладилник на този етап за една нощ, ако желаете. Няколко минути преди сервиране, претоплете соса с праз и домати на средно-висока температура в тиган. В отделен тиган сгорещете останалото масло и олио докато зацвърчи. Добавете скаридите и гответе за 40 секунди или до станат розови от едната страна. Обърнете и гответе още 40секунди. Полейте с топлия сос с праз и домати и варете, като се разбърква, 1 минута. Сервирайте веднага върху ориз, ако желаете, гарнирано с цели клончета босилек.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта