Регистрация

Скариди със зелен чай

Автор:
yasen
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
725
Оцени рецептата

450 г сурови скариди, обелени

2 ч.л. сол

1 с.л. зелен чай

1 ч вряща вода

1 1/2 с.л. фъстъчено олио

1 с.л. оризово вино или сухо шери

 

Втрийте скаридите равномерно със сол и оставете настрана. Сложете листата чай в огнеупорна мерителна чашка и полейте с гореща вода. Оставете да престои в продължение на 15 минути. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. След това добавете скаридите и оризовото вино и запържете в продължение на 30 секунди. Изсипете чая и половината листа и се готви за още една минута. Извадете скаридите с решетъчна лъжица в чиния за сервиране и редуцирайте течността в тигана наполовина. Полейте скаридите с този сос и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта