Скариди в кокосов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
400 г консервирано кокосово мляко
8 сушени, червени чили чушки
2 ч.л. кимион семена
2 ч.л. семена кориандър
1 ч.л. куркума
1 с.л. настърган пресен джинджифил
6 скилидки чесън, счукан
5 с.л. фъстъчено масло
1 голяма глава лук, тънко нарязан
Сол
450 г скариди, обелени, почистени
Смелете чили чушките, кимиона и кориандъра в мелница за подправки и оставете настрана. Смесете с кокосовото мляко, куркумата, джинджифила и чесъна; заделете. Загрейте олиото в плитък тиган. Добавете лука и гответе, докато краищата започнат да стават почти червеникаво кафяви (около 15 минути), като се разбърква често. Добавете сместа от кокос и подправка и гответе, докато течността се изпари и маслото се отдели от пастата. Гответе тази паста още 10 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете 2 чаши вода и оставете да къкри, докато се редуцира до консистенцията на сметанов сос. Добавете сол на вкус. Разбъркайте скаридите в соса и се готви няколко минути, докато скаридите са леко сварени. Сервира се с ориз на пара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ