Регистрация

Скариди в бира

Автор:
Силвето
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
639
Оцени рецептата

900 г небелени пресни скариди, големи

3/4 ч бира

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

2 с.л. олио

1 с.л. сос Уорчестър (плюс 1 чаена лъжичка)

1 скилидка чесън, счукан

1/8 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/8 ч.л. лют сос

 

Обелете и почистете скаридите, но оставете опашките. Смесете бирата и останалите съставки в голяма плоска чиния; добавете скаридите, леко се разбърква, за да се покрият. Покрийте и мариновайте в хладилника за 2-3 часа, като периодично се разбърква. Отцедете скаридите старателно, като маринатата се изхвърля. Промушете шията и опашката на всяка скарида върху шест шишчета, така че скаридите да не се навият; поставите шишчета на леко намазана скара за грила. Пекат се под грила на фурната (с вратата на фурната частично отворена) три минути; обръщат се и се пекат още 1 - 2 минути или докато скаридите са розови.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта