Скаридени топчици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
20 филийки бял хляб, без кората
620 г скариди, почистени и измити
1/2 ч воден кестен, нарязан фино
1 голям белтък, леко разбит
2 с.л. свинска мас, нарязана ситно
1 с.л. оризов оцет
1/2 ч.л. корен от джинджифил, счукан
1/2 ч.л. зелен лук, наситнен
1 1/2 ч.л. сол
1 1/2 с.л. царевично нишесте
Фъстъчено или царевично олио за пържене
3 с.л. едра сол
1 с.л. черен пипер, счукан и леко препечен
Подредете хлебните кубчета на един слой върху хартия за печене и ги оставете да се изсушават на стайна температура през нощта. В кухненски робот, пюрирайте скаридите и прехвърлете в купа. Смесете ги с водния кестен, яйчения белтък, свинската мас, виното, джинджифила, лука, солта и царевичното нишесте. Разбийте енергично с дървена лъжица. Оформете по заоблена супена лъжица от сместа на топка с ръце, потопени в студена вода. Оваляйте в галета. Поставете топките на един слой в тава за печене. Загрейте олиото в дълбок тиган или фритюрник. Изпържете за 1-2 мин. или до златисто. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят. В малка купа, смесете морската сол и пипера за потапяне. Поднесете със скаридите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ