Регистрация

Скаридени топчици

Автор:
hodjeva
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
961
Оцени рецептата

20 филийки бял хляб, без кората

620 г скариди, почистени и измити

1/2 ч воден кестен, нарязан фино

1 голям белтък, леко разбит

2 с.л. свинска мас, нарязана ситно

1 с.л. оризов оцет

1/2 ч.л. корен от джинджифил, счукан

1/2 ч.л. зелен лук, наситнен

1 1/2 ч.л. сол

1 1/2 с.л. царевично нишесте

Фъстъчено или царевично олио за пържене

3 с.л. едра сол

1 с.л. черен пипер, счукан и леко препечен

 

Подредете хлебните кубчета на един слой върху хартия за печене и ги оставете да се изсушават на стайна температура през нощта. В кухненски робот, пюрирайте скаридите и прехвърлете в купа. Смесете ги с водния кестен, яйчения белтък, свинската мас, виното, джинджифила, лука, солта и царевичното нишесте. Разбийте енергично с дървена лъжица. Оформете по заоблена супена лъжица от сместа на топка с ръце, потопени в студена вода. Оваляйте в галета. Поставете топките на един слой в тава за печене. Загрейте олиото в дълбок тиган или фритюрник. Изпържете за 1-2 мин. или до златисто. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят. В малка купа, смесете морската сол и пипера за потапяне. Поднесете със скаридите.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта