Регистрация

Скалопини Фентън

Автор:
marto
|
Дата:
31 Mar
|
Видяна:
684
Оцени рецептата

1,3 кг миди

1 1/2 ч сухо бяло вино

2 с.л. пресен лимонов сок

340 г гъби, нарязани

1 малка зелена чушка, нарязана

1/4 ч масло

1/2 ч.л. сол

Щипка прясно смлян черен пипер

4 с.л. брашно

1 ч нарязано на кубчета швейцарско сирене

1/2 ч настъргано сирене Романо

1 ч пълномаслена сметана, разбита

2 с.л. масло за поливане

Червен пипер

 

Сложете виното и лимоновия сок да заврат и добавете мидите, гъбите и зелената чушка. Оставете да къкри само докато мидите поомекнат. Внимавайте да не преварите. Отцедете, като запазите течността. Разтопете маслото в тенджера, прибавете солта, черния пипер и брашното и бъркайте докато започне да бълбука. Постепенно налейте запазената течност и варете, докато се сгъсти. Добавете швейцарското сирене и половината Романо и разбъркайте на много слаб огън, докато се смесят. Отстранете от огъня и прибавете сметаната. Прибавете сместа с мидите, а след това я разпределете между осем намазани с масло черупки от миди и сложете в тавичка. Поръсете с останалото сирене и изпечете до златисто кафяво.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта