Скалопини Фентън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг миди
1 1/2 ч сухо бяло вино
2 с.л. пресен лимонов сок
340 г гъби, нарязани
1 малка зелена чушка, нарязана
1/4 ч масло
1/2 ч.л. сол
Щипка прясно смлян черен пипер
4 с.л. брашно
1 ч нарязано на кубчета швейцарско сирене
1/2 ч настъргано сирене Романо
1 ч пълномаслена сметана, разбита
2 с.л. масло за поливане
Червен пипер
Сложете виното и лимоновия сок да заврат и добавете мидите, гъбите и зелената чушка. Оставете да къкри само докато мидите поомекнат. Внимавайте да не преварите. Отцедете, като запазите течността. Разтопете маслото в тенджера, прибавете солта, черния пипер и брашното и бъркайте докато започне да бълбука. Постепенно налейте запазената течност и варете, докато се сгъсти. Добавете швейцарското сирене и половината Романо и разбъркайте на много слаб огън, докато се смесят. Отстранете от огъня и прибавете сметаната. Прибавете сместа с мидите, а след това я разпределете между осем намазани с масло черупки от миди и сложете в тавичка. Поръсете с останалото сирене и изпечете до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ