Сепия със спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
750 г сепия или калмари, почистени и нарязани
1/3 ч зехтин
Вода
Сол
Прясно смлян черен пипер
750 г спанак
1 ч нарязан зелен лук
Сокът на 1/2 лимон
Поставете подготвените сепии или калмари в тиган и сложете на умерен огън. Покрийте и варете в продължение на 15 минути в собствения им сок. Добавете половината от зехтина, достатъчно вода, колкото да ги покрие и сол и черен пипер на вкус, покрийте с капак и оставете да къкри леко в продължение на 45 минути или докато омекнат. Междувременно подрежете спанака и го измийте добре. Отцедете хубаво и нарежете листата и стъблата наедро. Загрейте останалия зехтин в отделен тиган и леко запържете пресния лук, докато омекне, добавете спанака и се разбърква, докато омекне. Добавете спаначената смес при сепията или калмарите с лимоновия сок и регулирайте подправките със сол и черен пипер. Покрийте и варете на слаб огън за -15 мин. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ