Севиче със скариди и крем фреш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч сок от лайм, прясно изцеден
3 с.л. зелен лук, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
900 г малки скариди, обелени и почистени
2/3 ч крем фреш
3 с.л. каперси
Листа маруля
Тънки резени лайм
1 с.л. зелен лук, нарязан
За крем фреша:
1 ч сметана за разбиване
4 1/2 ч.л. мътеница
Смесете сока от лайм, 3 супени лъжици зелен лук, солта и черния пипер в средно голяма купа. Добавете скаридите. Покрийте и охладете за най-малко 6 часа, като разбърквате от време на време. Отцедете скаридите старателно, като маринатата се изхвърля. Добавете крем фреша и каперсите. Подредете листа маруля в чиния. Покрийте със скаридите. Гарнирайте с резени лайм и 1 с.л. пресен лук. Сервирайте веднага. За крем фреша: Смесете сметаната и мътеницата в малък буркан. Покрийте плътно и разклатете хубаво за около 1 минута. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 8 часа. Съхранявайте в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ