Регистрация

Рибено филе

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
852
Оцени рецептата

900 г рибено филе

брашно, смесено със сол, за овалване на рибата

1 червена чушка - нарязана на тънки ленти

1 зелена чушка - нарязана на тънки ленти

2 средно големи глави лук, нарязани на тънки филийки

5 скилидки чесън, цели

1 домат, обелен и без семената

1 ч.л. цели зърна черен пипер

2 дафинови листа

1 стрък праз - нарязан на тънки ленти

1/3 ч оцет

1/3 чаша вода

2 моркова - нарязани на тънки ленти

1 ч.л. захар

1/2 ч зехтин

сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

лимонов сок

олио + 2 с.л. зехтин - за пържене

 

1. Измийте рибата с лимонов сок. Изплакнете.

2. Поръсете със сол и пипер.

3. Оваляйте филетата в брашно и сол и изпържете в загрятото олио.

4. Когато сложите и последното филе, добавете зехтина в тигана. Когато се сгорещи, добавете зеленчуците и гответе, докато лукът омекне.

5. Налейте оцета, водата и останалата част от съставките (на вкус), оставете да заври и полейте, докато е горещ, върху рибата.

6. Оставете да заври.

7. Оставете в хладилника за най-малко 24 часа.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта