Регистрация

Рибена наденица

Автор:
elenkova
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
993
Оцени рецептата

450 г рибени филета, например морски език, писия, сьомга или бяла риба, от един вид или смесени

680 г скариди и / или миди, сурови, почистени

1/2 ч листа кориандър

4 големи белтъка

1 с.л. пресен лимонов сок

2 ч.л. кимион

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян черен пипер

Чушлета халапеньо

1,5 м черва за пълнене, цели, накиснати в студена вода за няколко минути

** Забележка: Ако не разполагате с черва, може да използвате седем парчета кухненски пергамент с размери 13 х 25 см

 

Нарежете рибата на дълги ленти, скаридите и мидите могат да останат цели. Прокарайте морските дарове, чушките и кориандъра през едрото ренде на месомелачката. Смесете така получената кайма с белтъците, лимоновия сок, кимиона, солта и черния пипер в голяма купа. Изплакнете червата в студена вода, като оставите водата да тече от чешмата директно през тях. (Не трябва да има дупки). Нагласете червата върху приставката за пълнене на месомелачката. Сложете рибената кайма в мелачката и да започнете да пълните червото. Когато започне да излиза от фунията, завържете края на червото на възел, като оставите 7-8 см незапълнени за допълнително място. Напълнете наденицата с широчина 2,5 см, не повече. Продължете по цялата дължина. Оформете с ръце, ако се наложи. Навийте на спирала и оставете настрани.

Сложете 2,5 см вода да заври в голям тиган с капак. Намалете огъня, така че водата едва да къкри. Набодете колбаса с остър нож на няколко места през 10-ина см и сложете в къкрещата вода, покрийте съда и варете в продължение на 10 минути. Изключете котлона и оставете наденицата вътре за 10 минути преди сервиране.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако използвате кухненски пергамент, намаслете хартията и сложете по 1/2 чаша от сместа върху всяко парче. Завийте, завъртете краищата и ги завържете здраво с канап. Сварете по гореописания начин.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта