Рибена наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г рибени филета, например морски език, писия, сьомга или бяла риба, от един вид или смесени
680 г скариди и / или миди, сурови, почистени
1/2 ч листа кориандър
4 големи белтъка
1 с.л. пресен лимонов сок
2 ч.л. кимион
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян черен пипер
Чушлета халапеньо
1,5 м черва за пълнене, цели, накиснати в студена вода за няколко минути
** Забележка: Ако не разполагате с черва, може да използвате седем парчета кухненски пергамент с размери 13 х 25 см
Нарежете рибата на дълги ленти, скаридите и мидите могат да останат цели. Прокарайте морските дарове, чушките и кориандъра през едрото ренде на месомелачката. Смесете така получената кайма с белтъците, лимоновия сок, кимиона, солта и черния пипер в голяма купа. Изплакнете червата в студена вода, като оставите водата да тече от чешмата директно през тях. (Не трябва да има дупки). Нагласете червата върху приставката за пълнене на месомелачката. Сложете рибената кайма в мелачката и да започнете да пълните червото. Когато започне да излиза от фунията, завържете края на червото на възел, като оставите 7-8 см незапълнени за допълнително място. Напълнете наденицата с широчина 2,5 см, не повече. Продължете по цялата дължина. Оформете с ръце, ако се наложи. Навийте на спирала и оставете настрани.
Сложете 2,5 см вода да заври в голям тиган с капак. Намалете огъня, така че водата едва да къкри. Набодете колбаса с остър нож на няколко места през 10-ина см и сложете в къкрещата вода, покрийте съда и варете в продължение на 10 минути. Изключете котлона и оставете наденицата вътре за 10 минути преди сервиране.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако използвате кухненски пергамент, намаслете хартията и сложете по 1/2 чаша от сместа върху всяко парче. Завийте, завъртете краищата и ги завържете здраво с канап. Сварете по гореописания начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ