Регистрация

Риба тон с броколи и картофи

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
1208
Оцени рецептата

4 големи картофа

Растително масло

5 ч розички броколи (1 връзка)

1 консерва риба тон (200 г отцедена, на парчета)

1/4 ч целина, нарязана

1/4 ч зелен лук; нарязан

1/2 ч майонеза

1/2 ч заквасена сметана

1 ч.л. дижонска горчица

2 с.л. масло, разтопено

1 щипка лют червен пипер

Сол и черен пипер

 

Остържете картофите и набодете с вилица; оваляйте хубаво в растително масло. Пече се в 220 C във фурната за 45 до 55 минути или докато картофите омекнат. Междувременно в голяма тенджера с вряща вода, сложете броколите, непокрити, в продължение на 2 до 3 минути или докато поомекнат. Отцедете и изплакнете със студена вода; отцедете добре и нарежете на едро. Поставете в голяма купа. Натрошете наедро рибата тон; добавете я при броколите, заедно с целината и лука. Разбъркайте заедно майонезата, заквасената сметана и дижонската горчица и заделете. Срежете всеки картоф наполовина по дължина; издълбайте го отвътре, като оставите 0,5 см дебела черупка. Намажете с масло; сложете в тава и дръжте на топло. В купа, пюрирайте издълбаните картофи; смесете с броколите и 3/4 чаша (175 мл) от сместа с майонеза. Добавете лютия пипер и сол и черен пипер на вкус. Напълнете издълбаните картофи и оформете купчинка отгоре. Върнете във фурната и печете в продължение на 15 минути или докато се сгорещи.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта