Регистрация

Риба с картофи и грах

Автор:
jeni
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
663
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

2 големи картофа, нарязани на пръчици

1/2 ч.л. сол

За рибата:

1/2 ч царевично брашно

1/2 ч галета

1/2 ч.л. лют пипер

1/2 ч.л. сол

1 с.л. магданоз, ситно нарязан

1/2 ч мляко

1/4 ч брашно

 1 с.л. зехтин

4 филета риба треска, по 115 г всяко, без кожа

За граха:

1/4 ч вода

2 ч грах, замразен

1/8 ч.л. сол

1 стрък мента

1 ч.л. захар

За гарниране:

4 стръка кресон, измит, добре подсушен

1 лимон, нарязан на парчета

 

За картофите:

Загрейте фурната до 250ºС.

В голям тиган загрейте мазнината и запържете картофите до кафяво от всички страни - около 13 минути. Прехвърлете в тава за печене и се пече 10 минути. Извадете от фурната и поръсете със сол. За рибата: В малка купа, смесете брашното, галетата, лютия червен пипер, солта, магданоза и копъра. Разпределете сместа равномерно по дъното на голяма чиния. Изсипете млякото, брашното и зехтина в отделни чинии. Сложете 4те чинии една до друга. Потопете филетата първо в млякото, след това в брашното, като се обръщат, докато са напълно покрити. След това потопете рибата отново в млякото, след това в сместа с галета и накрая в зехтин. Поставете рибата в плитка тава и печете в продължение на 8 минути. За граха: В тенджера, сложете водата да заври и оставете граха да къкри, заедно със солта, ментата и захарта, до омекване, около 3 минути. За поднасяне: Разделете рибата и картофките в 4 чинии и сервирайте с резен лимон, грах и кресон.

 





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта