Регистрация

Риба с грах и винен сос

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
720
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

1 средно голям лук, тънко нарязан

1/2 ч сухо бяло вино

900 г филе от камбала, нарязано на парчета

Мляко

3 с.л. масло или маргарин

3 с.л. брашно

1 1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

240 г консерва грах, отцеден

1 1/2 ч китайски пържени спагети

 

1. В плитка купа разтопете 2 супени лъжици масло в микровълновата фурна за 30 секунди.

2. Добавете лука и гответе непокрито в микровълновата за три минути или докато лукът омекне, но без да покафенява.

3. Добавете виното и рибата и гответе още 6 минути или докато риба се люспи лесно с вилица.

4. Отцедете течността в мерителна чашка и добавете достатъчно мляко, така че да се получат две чаши. Заделете.

5. Разтопете 3 супени лъжици масло или маргарин в микровълновата фурна за 30 секунди.

6. Добавете брашното, сол и черен пипер. Постепенно налейте заделената течност от рибата.

7. Гответе в микровълновата фурна за 6 минути, като разбърквате често, докато се сгъсти и е гладко.

8. Добавете граха.

9. Изсипете соса върху рибата в другия съд и се разбърква леко.

10. Сгорещете отново за 2 минути.

11. Поръсете със спагетите и стоплете за още 1 мин.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта