Риба меч с лимон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 супени лъжици нарязани лимонови кори
2 супени лъжици нарязан пресен копър
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
2 супени лъжици нарязан пресен керевиз
1 чаена лъжичка черен пипер
2 чаени лъжички дижонска горчица
Сол и черен пипер
2 пържоли риба меч от по 170 г
1 супена лъжица растително масло
2 чаши почистени листа рукола
2 супени лъжици зехтин
Изплакнете и подсушете на рибата. В купа смесете лимоновите кори, зелените подправки и черния пипер. Овкусете рибата със сол и пипер. Леко намажете с горчица от едната страна. Поръсете с микса от подправки и притиснете. Сгорещете олиото в тиган и сложете рибата, с покритата страна надолу в тигана и гответе в продължение на 4 минути, докато се получи златиста коричка. Внимателно обърнете и гответе още 3 минути. Междувременно, в купа смесете руколата с една чаена лъжичка зехтин, подправете със сол и черен пипер на вкус. Разделете салатата в две чинии. Покрийте с рибата и поръсете с останалия зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ