Регистрация

Риба в сос от хрян

Автор:
yordanka
|
Дата:
22 Feb
|
Видяна:
884
Оцени рецептата

2 моркова

2 стръка целина

1 корен магданоз

1 глава лук, нарязана на четвъртинки

5 цели зърна черен пипер

1 дафинов лист

2 ч.л. сол

6 ч вода

900 г рибено филе - шаран, морски език, щука или подобни

За соса:

3 с.л. масло

3 с.л. брашно

3/4 ч паста от хрян

1 ч.л. захар

1/4 ч.л. сол

2/3 ч заквасена сметана

2 твърдо сварени яйца, настъргани

 

1. Смесете зеленчуците, сухите подправки и водата в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 20 минути, след което прецедете.

2. Сварете рибата в зеленчуковия бульон за 6 - 10 минути или докато се люспи лесно.

3. Извадете рибата от бульона. Подредете в чиния за сервиране и се покрива с найлоново фолио. Охладете.

4. Прецедете рибния бульон и заделете 3/4 чаша за соса; охладете.

5. За соса от хрян, разтопете маслото в тенджера, след това смесете с брашното, докато сместа е гладка.

6. Добавете сварения рибен бульон постепенно, като се разбърква непрекъснато. Гответе, като се разбърква, докато сосът заври и стане гъст и гладък.

7. Сваля се от огъня и се добавят хрянът, захарта, солта, заквасената сметана и яйцата. Охладете за 15 минути.

8. Изсипете соса с хрян върху охладената риба и гарнирайте с накъсана маруля.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта