Риба в портокалов сок
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г замразени пържоли от риба (камбала или друг вид)
1/2 ч лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, счукан
2 с.л. растително масло
2 с.л. пресен кориандър, наситнен
1 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
1/2 ч портокалов сок
1 с.л. лимонов сок
1 голямо твърдо сварено яйце, обелено и нарязано на полумесеци
Размразете замразените рибни пържоли. Подредете рибата в тавичка за печене.
В малък тиган, запържете лука и чесъна, докато лукът омекне, но не покафенява. Прибавете магданоза, солта и черния пипер. Разстелете сместа върху рибата. Смесете портокаловия сок и сока от лимона и полейте равномерно върху рибата. Печете ястието непокрито на 200 градуса във фурната за около 20 до 25 минути, или докато рибата се лющи лесно с вилица. Подредете яйцето върху рибните пържоли, поръсете с червен пипер и гарнирайте с портокалови резени, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ