Регистрация

Пъстърва с подправки

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

6 пресни пъстърви, почистени

6 стръка пресен розмарин или

1 1/2 ч.л. сушен розмарин, натрошен

85 г меко масло

18 пресни ментови листа или

 2 ч.л. сушена мента

6 стръка прясна мащерка или

2 ч.л. сушена мащерка

6 пресни листа градински чай или

1 ч.л. сушен градински чай

1 1/2 ч.л. едра морска сол

черен пипер на вкус

 

Сложете един стрък розмарин в центъра на всяка риба (или поръсете със сушен). Нарежете всички други билки и подправки и ги намачкайте в мекото масло. Покрийте рибата със сместа много добре от всички страни. Изпечете в оребрен тиган или на скара за 4-5 мин. от всяка страна до готовност. Сервирайте веднага с много пресен хляб и салата или просто със зелени зеленчуци.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта