Пържени миди в кошница от картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 пресни миди, бланширани
12 филийки бамбукови кълнове
12 резена морков
12 тънки филийки броколи
2 ч накъсана маруля
2 средно големи картофа, обелени и настъргани наедро
1/2 ч.л. сол
4 ч олио за пържене на маслена баня
3 резена пресен джинджифил
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. фъстъчено олио
1 щипка сол
2/3 ч пилешки бульон
2 с.л. джин
1/2 ч.л. захар
1/4 ч.л. бял пипер
2 ч.л. светъл соев сос
Царевично нишесте, разтворено с малко вода на паста
Изплакнете картофите в студена вода два пъти; накиснете ги за 30 минути в студена подсолена вода; изплакнете и отцедете. Бавно сгорещете олио за пържене на маслена баня в тиган до средно горещо. Поръсете картофите с царевично нишесте. Подредете ги в телена цедка, така че да се образува дълбока кошница. Натиснете ги на място с друга цедка или затоплена купа. Изпържете, докато започнат да покафеняват. Отстранете от олиото. Отцедете. Заделете. Не махайте от цедката. Загрейте олиото до много горещо, но без да пуши. Изпържете картофите в цедката отново, докато са кафяви и хрупкави. Поставете кошницата в гнездо от маруля.
Загрейте тиган до средно висока температура. Запържете филийките джинджифил и чесън. Извадете, когато започнат да покафеняват и изхвърлете. Когато тиган е горещ, добавете фъстъченото олио и солта. Разбъркайте. Добавете бамбука и морковите се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете бульона. Когато бульонът заври, добавете мидите, броколите, захарта, белия пипер, джина и соевия сос. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Добавете паста от царевично нишесте за сгъстяване. Прехвърлете в картофената кошница. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ