Регистрация

Пържена херинга с лучен сос

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
1034
Оцени рецептата

8 средно големи херинги

2 яйца

Галета

4 с.л. брашно

3 големи глави лук, ситно нарязан

Мляко

Сол на вкус

Захар на вкус

Масло

 

Изплакнете и обезкостете рибата. Потопете в брашно (2 с.л.), разбитите яйца и галета. Изпържете в много масло. Сервира се със сос от лук и варени картофи. За да направите соса с лук, разтопете 2 супени лъжици масло в тенджера на слаб огън. Добавете 2 с.л. брашно и добавете мляко, като разбърквате до гладкост. Варете, докато се сгъсти. Добавете лука и оставете да заври. Поръсете със сол и захар.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта