Регистрация

Пържена риба с чеснова паста

Автор:
jeni
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
1111
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 филета от риба от вид по избор

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер на прах

1/3 ч.л. кимион

4 скилидки чесън (големи)

сокът на 1/2 лимон

1/2 ч.л. семена анасон

2 щипки канела

чили на прах или лют пипер на вкус

стабилно количество олио

 

Начин на приготвяне:

1. Рибата почистете добре от костиците. Ако използвате цяла риба - порцирайте и махнете всичко неядливо от филетата. Подсушете ги добре.

2. В купата на пасатора смесете подправките с чесъна и лимоновия сок. Пюрирайте до получаването на паста. С нея намажете хубаво отвсякъде рибните филета. Приберете ги в хладилник за един час.

3. Сгорещете олиото в дълбок съд за пържене. Гответе рибата в него за няколко минути. При нужда обръщайте и не засилвайте огъня на максимум.

4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. Сервирайте топла с резени лимон за покапване и листа зелена салата за профирност. Гарнитура от печени картофи е идеално решение, ако искате да се нахраните качествено.








Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта