Регистрация

Пържена риба с пуерторикански сос

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
859
Оцени рецептата

1,8 кг филе бяла риба, с дебелина 2-3 см

2 с.л. сол

1 ч зехтин

4 големи скилидки чесън, обелен и счукан

За соса:

1/2 ч зехтин

1 кг лук, обелен и нарязан на филийки

1 1/2 ч вода

24 пълнени с чушка маслини

2 с.л. каперси

1 буркан от 115 г печени чушки, нарязани на тънки ленти, заедно със сока

2 консерви (225 г) доматен сос

2 с.л. оцет

1 с.л. сол

2 дафинови листа

 

1. Пригответе соса като смесите съставките и ги кипнете на умерен огън за около 1 час.

2. Когато сосът е почти готов, подправете рибата със сол и леко се покрива с брашно. Сложете олиото и чесъна в тиган. Запържете чесъна на умерен огън. Извадете чесъна и сложете рибата в тигана. Изпържете на умерен огън от двете страни, намалете огъня до слаб и гответе в продължение на 15 минути или докато риба се люспи лесно с вилица.

3. Сложете в чиния и покрийте със соса; оставете да престои 5 мин. и поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта