Регистрация

Пълнен морски език с лимонов ориз

Автор:
alexander
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

1/4 ч целина, нарязана на филийки

2 с.л. нарязан лук

2 с.л. масло или маргарин, меко

2 ч сварен кафяв ориз

2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. мащерка

1/8 ч.л. смлян черен пипер

2 с.л. пресен лимонов сок

450 г филета морски език, пресни или замразени

1 с.л. фино нарязан пресен магданоз

 

В тиган, запържете целината и лука в 2 супени лъжици масло, докато омекнат. Добавете ориза, подправките и лимоновия сок. Поставете филетата в намаслена плитка тавичка. Изсипете оризовата смес отгоре, по малко върху всяко филе. Прегънете, за да се покрие плънката. Забодете с клечки. Разтопете останалото масло. Намажете месото. Поръсете с магданоз. Печете на 180С за 20 - 30 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта