Регистрация

Пълнени филета от морски език с гъбен сос

Автор:
jeni
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

Масло или маргарин

1 кг пълнени със сьомга филета от морски език

Сол и черен пипер на вкус

1/4 ч фино нарязан лук

1 ч сухо бяло вино

1/3 ч масло или маргарин

1 ч тънко нарязани пресни гъби

4 с.л. брашно

1 1/2 ч сметана

Червен пипер

 

1. Намажете леко с масло плитка, топлоустойчива, неметална тавичка. Поставете филетата в съда за печене. Добавете сол и черен пипер на вкус.

2. Поръсете с лука и полейте с виното. Сгорещете, покрито с найлоново фолио, в микровълновата фурна за 7-8 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Мажете рибата с виното и лука няколко пъти по време на готвене. Заделете.

3. В топлоустойчива, неметална купа, разтопете 1/3 ч масло в микровълновата фурна за 45 секунди. Добавете гъбите и сгорещете, непокрито в микровълновата фурна за 2 минути.

4. Добавете брашното, разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете сметаната, като се разбърква, до гладкост. Върнете соса в микровълновата фурна и стоплете, непокрито, за 4 до 5 минути или докато сместа се сгъсти и е гладка. Разбърквайте от време на време.

5. Добавете 1/2 чаша течност от рибата в тавичката с гъбения сос и се разбърква, докато са добре смесени.

6. Поставете филетата в топлоустойчив, неметален съд за сервиране. Полейте със соса. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 - 3 минути или докато се сгорещи всичко. Поръсете с червен пипер точно преди сервиране.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта