Регистрация

Пълнени миди

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
920
Оцени рецептата

16 миди

1/2 ч галета

1/2 ч.л. сушен риган

1 с.л. пресен магданоз, нарязан ситно

2 с.л. настърган пармезан

3 с.л. зехтин

4 с.л. сухо бяло вино

Сол и черен пипер, прясно смлян

 

Отворете мидите, като разхлабите всяка от черупките. Заделете течността. Отстранете горната черупка. Подредете мидите в тавичка. Смесете галетата, ригана, магданоза, сиренето, зехтина, 2 супени лъжици от виното и сол и черен пипер на вкус и поръсете обилно количество от плънката върху всяка мида. Прецедете запазения сок от мидите и го поръсете върху плънката. Изсипете останалите 2 супени лъжици вино на дъното на тавата. Сгорещете грила на фурната за 5 минути. Запечете мидите до кафяво. Изсипете течността от тавата върху мидите и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта