Поширана Сьомга със сос холандез
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч вода
1 ч.л. сол
4 цели зърна черен пипер
3 лимонови резенчета
3 стръка магданоз
1 глава лук, нарязан
1 дафинов лист
900 г сьомга, котлети
За соса:
3 жълтъка
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч масло
Пригответе соса. Загрейте водата, солта, пипера, лимоновите резенчета, магданоза, лука и дафиновия лист до кипене, след това намалете огъня. Покрийте и задушете за 5 мин. Поставете пържолите сьомга в съда, добавете вода, ако е необходимо за покриване на пържолите. Кипнете и намалете огъня. Варете в продължение на 12-15 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Поднесете със соса. За соса: Разбъркайте жълтъците и лимоновия сок енергично в тенджера. Добавя се 1/4 чаша от маслото и се разбърква, над много слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато маслото се разтопи. Добавете останалото масло. Продължете да разбърквате енергично, докато маслото се разтопи и сосът се сгъсти. Сервира се топло или със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ