"Пияна" риба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
13, кг риба, цяла
1/2 ч.л. сушени червени чушлета, натрошени
1/3 ч червено сухо вино
1/2 ч лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. зехтин
3 домата, обелени и нарязани
1/3 ч вода
1/4 ч магданоз, нарязан
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сушен риган
1/4 ч.л. кимион, смлян
Сол и черен пипер
1/2 ч пълнени с чушка маслини, нарязани на филийки
1 с.л. каперси, по желание
Задушете лука и чесъна в горещия зехтин, докато омекнат, но не са кафяви. Добавете натрошените сушени чушки и виното в тенджерата, заедно с доматите, 1/3 чаша вода, магданоза, захарта, солта, ригана и кимиона. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и варете на слаб огън за 5 мин. Междувременно, поставете рибата в намазана тава за печене. Поръсете кухината на рибата със сол и пипер. Добавете нарязаните маслини и каперси в сместа с доматения сос и се изсипва върху рибата. Покрийте и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 до 60 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Внимателно прехвърлете в чиния. Поднесете с останалия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ