Пикантни скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г масло
1/4 ч фъстъчено олио
3 скилидки чесън, обелен и нарязан фино
2 с.л. розмарин
1 ч.л. нарязан босилек
1 ч.л. нарязана мащерка
1 ч.л. нарязан риган
2 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 дафинови листа, натрошени
1 с.л. червен пипер
2 ч.л. лимонов сок
900 г сурови скариди
Сол
Разтопете маслото в олиото. Добавете чесъна, билките, чушките, дафиновите листа, червения пипер и лимоновия сок и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 10 минути, като се разбърква често. Свалете от огъня и оставете да престои поне 30 мин. Загрейте фурната до 230ºС. Притоплете соса, добавете скаридите и варете на умерен огън, докато скаридите станат розови, след това се пече във фурната за още около 30 минути. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ