Регистрация

Пикантен сом с маслен сос

Автор:
lubo
|
Дата:
05 Dec
|
Видяна:
668
Оцени рецептата

900 г филе от сом

Лют червен пипер (на вкус)

1/2 ч масло или маргарин, разтопен

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. масло

Сол на вкус

Червен пипер

1/4 ч сухо бяло вино

1/4 ч орехови половинки

За масления сос:

1 ч сметана

1 ч студено масло, нарязано

3 с.л. лешников ликьор

 

Поръсете рибата със сол и лют червен пипер, след това с червен пипер и се поставя в тавичка. Добавете разтопеното масло, виното и лимоновия сок. Печете на 225 градуса във фурната за 5 - 7 минути. Сложете в чиния за сервиране и покрийте с маслен сос и орехи, сотирани в 2 супени лъжици масло.

За масления сос:

В тенджера на бавен огън, редуцирайте сметаната и ликьора, докато останат около 6 супени лъжици. Бавно добавете маслото, по няколко парченца наведнъж, като съдът се разклаща непрекъснато (не се разбърква), докато сметаната поеме маслото; продължете да разклащате, докато се прибавя масло.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта