Печен костур
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 костур, около 2,2 кг
1 голяма глава лук, нарязан
1 чушка, нарязана
1/2 бучка масло
2 консерви доматен сос
1 консерва цели домати
Сокът на 1 лимон
1 ч бяло вино
1/2 ч зелен лук; нарязан
магданоз
капка Табаско сос
сол
пипер
чесън на прах на вкус
Поръсете рибата с лимонов сок и подправете добре, за предпочитане през нощта. Задушете лука и чушката в маргарин. Добавете доматения сос и целите домати и варете на умерен огън за 45 минути в непокрит съд. Добавете 2 чаши студена вода и подправки на вкус, заедно с капка Табаско. Гответе за около 25 минути на умерен огън. Добавете виното и сместа се изсипва върху рибата, която поставяме в тавичка. Пече се в предварително загрята на 160С фурна за 40 минути. Мажете със соковете от печенето на няколко пъти. Поръсете с магданоз и пера лук и поднесете, гарнирано с резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ