Регистрация

Печена сьомга терияки

Автор:
irina
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
594
Оцени рецептата

1/4 ч пилешки бульон

1/4 с.л. оризово вино или сухо бяло вино

2 с.л. захар

2 с.л. настърган корен от джинджифил

2 с.л. соев сос

4 (по 170 г) филета сьомга, без кожата

 

Смесете първите 5 съставки в тенджерка и разбъркайте добре. Оставете да заври и варете на средно силен огън за 5 минути или докато леко сгъсти, като се разбърква от време на време. Прецедете и изхвърлете корена от джинджифил. Оставете да изстине. Намажете двете страни на филетата със соев сос. Поставете филетата на решетка за печене, намазана с олио. Поставете в тава за печене. Печете под грила на фурната за 3 мин. и обърнете, като намажете отново със сместа със соев сос. Печете още 2 мин. или докато рибата се люспи лесно. Намажете отново със сместа със соев сос.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта