Регистрация

Печена сьомга с маслини

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
1054
Оцени рецептата

4 котлета сьомга

Зехтин

Сол и черен пипер

4 моркова

170 г зелен боб

115 г черни маслини без костилките

1 лимон

170 мл рибен бульон

1 с.л. нарязан магданоз

Запържете рибата в зехтин в съда, който ще използвате за печене. Добавете сол и черен пипер на вкус и заделете. Обелете морковите и ги нарежете по дължина на тънки ивици. Почистете боба и нарежете маслините наедро. В същия тиган леко запържете зеленчуците в горещо масло. Добавете черните маслини и лимона, нарязан на осем парчета, и разбъркайте, за да се покрият с маслото. Изсипете бульона отгоре, оставете да заври, намалете топлината, поставете рибата отгоре и покрийте с капака и с фолио. Гответе на умерен огън за осем минути като намажете рибата два пъти по време на процеса. Извадете рибата и дръжте на топло. Продължете да готвите зеленчуците, покрити с капака, докато омекнат. Сервирайте с рибата отгоре и поръсени с магданоз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта