Печена на скара махи-махи с ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,2 кг филе махи-махи, с дебелина около 1 см
4 филийки пресен ананас, 0,5 см дебели
За мариноване:
1 1/2 ч сок от ананас, неподсладен
1/4 ч соев сос
3 с.л. кафява захар
1 с.л. сусамово олио
2 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 1/2 ч.л. нарязан чесън
1/2 ч.л. смлян червен пипер
4 глави лук, нарязан
За мариноване: Смесете всички съставки. Заделете 1 ч от маринатата и оставете покрита в хладилника за намазване по време на печене. Нарежете месото на 4 порции. Сложете в плитка стъклена купа. Изсипете 1 ч от маринатата отгоре. Покрийте плътно и се съхранява в хладилник, като се обръща от време на време, най-малко 2 часа, но не повече от 12 часа. Намажете щедро скарата с олио преди да я сгорещите. Включете и оставете да се сгорещи. Извадете рибата от маринатата; изхвърлете маринатата. Покрийте и изпечете рибата и ананаса за около 8-12 мин., като мажете често със заделената марината и обърнете веднъж.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ