Регистрация

Ориенталски джинджифилови скариди

Автор:
bogdanova
|
Дата:
12 Aug
|
Видяна:
596
Оцени рецептата

8 белени, сурови джъмбо скариди, размразени, ако са замразени

1/2 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. царевично масло

1/4 ч вода

1 парче джинджифил, белен, настърган (2,5 см)

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. чили сос

1 белтък

Растително масло

1 стрък зелен лук

Червени чушки, ленти

 

Обелете скаридите, но оставете опашките цели. Направете малък прорез през гърбовете. Махнете черния гръбначен мозък от скаридите. В купа смесете брашното, солта, царевичното масло и водата. Добавете джинджифила, чесъна и чили соса и разбийте добре. Разбийте белтъка на сняг и внимателно го прибавете към течното тесто, докато се смесят равномерно. Напълнете наполовина дълбок фритюрник или тенджера с олио, загрява се до 190С. Задръжте всяка скарида за опашката и я натопете в тестото, след това пуснете в горещото олио. Пържете 3 минути или до златисто. Отцедете върху хартиени кърпи. Гарнира се със зелен лук и чушка, нарязана на ленти и се поднася горещо.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта