Ориенталски джинджифилови скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 белени, сурови джъмбо скариди, размразени, ако са замразени
1/2 ч брашно
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. царевично масло
1/4 ч вода
1 парче джинджифил, белен, настърган (2,5 см)
1 скилидка чесън, счукан
1 ч.л. чили сос
1 белтък
Растително масло
1 стрък зелен лук
Червени чушки, ленти
Обелете скаридите, но оставете опашките цели. Направете малък прорез през гърбовете. Махнете черния гръбначен мозък от скаридите. В купа смесете брашното, солта, царевичното масло и водата. Добавете джинджифила, чесъна и чили соса и разбийте добре. Разбийте белтъка на сняг и внимателно го прибавете към течното тесто, докато се смесят равномерно. Напълнете наполовина дълбок фритюрник или тенджера с олио, загрява се до 190С. Задръжте всяка скарида за опашката и я натопете в тестото, след това пуснете в горещото олио. Пържете 3 минути или до златисто. Отцедете върху хартиени кърпи. Гарнира се със зелен лук и чушка, нарязана на ленти и се поднася горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ