Регистрация

Опашкa от омар в масло и цитруси

Автор:
jordana
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
656
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

1 замразена опашка от омар, 225 г 

1/4 чаша вода 

2 с.л. масло или маргарин 

1 1/2 ч.л. лимонов сок 

1 ч.л. портокалова кора; ситно настъргана 

Сол 

Джинджифил, смлян 

Червен пипер на вкус 

 

Начин на приготвяне:

Поставете омара в тавичка. Размразете в микровълновата фурна. Срежете в средата на черупката. Отворете опашката, така че да се види месото. Върнете в тавичката. Полейте с вода отгоре. Сложете в микровълновата фурна на 50% мощност за 5 - 7 мин., като завъртате всяка минута. Оставете да престои покрито 5 минути. Междувременно, комбинирайте маслото или маргарина, лимоновия сок, портокаловата кора, солта, джинджифила и червения пипер. Сложете в микровълновата фурна да се разтопи. Разбърква се добре. Поръсете омара и поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта