Регистрация

Омар на пара със сос манго

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
1087
Оцени рецептата

2 омара, бланширани и накиснати веднага в ледена вода

2 ч бял ориз

2 ч кафява захар

2 ч чай от личи

2 зрели плода манго, обелени и нарязани на филийки

1/2 ч хикама

1/2 ч мента, нарязана на много тънки ленти

1/2 ч босилек, нарязан на много тънки ленти

1 ч папуда, бланширана и накисната веднага в ледена вода

1/8 ч рибен сос

8 листа оризова хартия

За пюрето от манго:

1 обелено манго

1 ч.л. самбал

Сокът на 1 лайм

1/2 ч зехтин

Сол и черен пипер на вкус

 

Загрейте уреда за готвене на пара. Щом се сгорещи, сложете ориза, захарта и чая в долната част и веднага поставете омарите в плитката перфорирана тава отгоре. Покрийте с алуминиево фолио. Когато започне да пуши, гответе омара за 10 минути на слаб огън или до готовност. Охладете и нарежете опашките на дълги ленти. Смесете хикамата, ментата, босилека, папудата и рибения сос. Накиснете оризовата хартия в топла вода и поставете част от сместа върху омекотената хартия. Сложете лентите омар и резените манго отгоре. Навийте на руло и оставете да престои за около 10 мин. Увийте рулата поотделно в найлоново фолио. За пюрето от манго: Смесете всички съставки. Поднесете с рулата омари.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта