Регистрация

Огретен с картофи и кренвирши

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
1470
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

1/4 ч брашно

1 ч мляко

1/4 с.л. сол

Щипка пипер

225 г топено сирене, нарязано на кубчета

1 глава лук, нарязан

2 ч картофи; обелени и нарязани на кубчета

450 г кренвирши, нарязани на филийки от по 2 см

300 г замразен пакет грах и моркови, размразени

 

Сварете картофите във вряща, подсолена вода до омекване. Отцедете и заделете да се охладят. Направете бял сос, като разтопите маслото в малък тиган на умерен огън и смесите с брашното. Добавете млякото и се разбърква, докато се сгъсти. Добавете подправките и сиренето и се разбърква, докато се разтопи. Добавете кренвиршите, граха и морковите, разбърква се добре. Добавете охладените картофи и разбъркайте внимателно. Изсипете в йенска тенджера и печете непокрито на 180С за 45 мин. 





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта