Морски дарове с аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
1 с.л. сухо шери
1 ч.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. сол
1 щипка бял пипер
За морските дарове:
225 г скариди, обелени
140 г морски миди
225 г аспержи, нарязани диагонално
2 с.л. олио
2 ч.л. чесън, счукан
1/2 ч царевица, отцедена
1/2 ч водни кестени, цели
1/2 ч пилешки бульон
2 с.л. шери
1 ч.л. сусамово олио
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 щипка бял пипер
2 1/2 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
5 ч.л. вода
Смесете съставките за маринатата в купа. Добавете скаридите и мидите и разбъркайте, така че да се покрият. Заделете за 30 мин. Поставете уок или тиган на силен огън. Добавете олиото, като се разбърква, за да се покрият стените. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате 10 секунди. Добавете скаридите и мидите; гответе в продължение на 2 минути или докато мидите станат непрозрачни, а скаридите порозовеят. Извадете от съда. Добавете аспержите, царевицата, водните кестени и бульона; покрийте и варете в продължение на 2 минути. Добавете шерито, сусамовото олио, захарта, солта и черния пипер. Върнете морските дарове в тиган и добавете разтвора с царевично нишесте. Гответе, като се разбърква, докато сосът заври и се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ