Регистрация

Морски дарове със зеленчуци

Автор:
тодорова
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
638
Оцени рецептата

1 голяма зелена чушка, нарязана

1 голяма глава лук, нарязан

3 стръка целина, нарязани на парчета

900 г бамя, нарязана на филийки

1 връзка зелен лук, нарязан

1 голям домат, нарязан, обелен и без семената

680 г скариди, обелени, но запазете черупките

1 ч.л. малки стриди, неотцедени

450 г миди

2 бр. пилешки гърди, обезкостени

450 г пушена наденица

1 ч.л. сос табаско

1 с.л. сос Уорчестър

6 скилидки чесън, счукан

226 г масло (две бучки)

226 г брашно (една чаша)

1/2 пакетче сушени листа мащерка

1 бутилка сос от стриди

2 ч сварен ориз

1/2 пакетче сушени листа риган

2 дафинови листа

Сол и черен пипер на вкус

4 ч пилешки бульон

 

След като обелите скаридите, сложете черупките им в малка тенджера и покрийте с вода, оставете да заври, след което намалете огъня до слаб и оставете да къкри за 15 минути. Когато водата се редуцира на около половина, отстранете от огъня, охлажда се и прецеждате черупките. Заделете водата.

Нарежете наденицата и пилешкото на хапки и запържете в тиган. Отцедете и заделете.

Почистете бамята от стъблата и връхчетата и нарежете на парчета; заделете. Подгответе чесъна, лука, зеления лук, целината и ги заделете поотделно.

Разтопете маслото в голям тиган или дълбок съд и добавете брашното. Разбърквайте непрекъснато на слаб огън, докато брашното се готви, докато започне леко да покафенява. Внимавайте да не изгори. Веднага добавете чесъна и целината на този етап и леко увеличете котлона, без да спирате да разбърквате, за да не изгори. След около 1-2 минути, добавете нарязания лук и зелената пиперка; разбъркването продължава. След още една минута сложете бамята. Продължете готвенето още 2-3 минути и прибавете пилешкото и парчетата наденица. След още една минута, добавете водата от скаридите, сока от стридите, бутилирания сос от стриди и достатъчно пилешки бульон, така че да покрие съставките на около 2,5 см. Добавете дафиновите листа, сосовете табаско и Уорчестър, подправките, солта и пипера. Бавно оставете да заври, като се разбърква често, за около 5 мин. След като сместа заври, веднага отстранете от огъня и се покрива с капак. След пет минути, свалете капака, добавете доматите, стридите, мидите и скаридите. Разбъркайте и върнете отново капака и изчакайте 20 минути. Точно преди сервиране, прибавете нарязания зелен лук. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта