Регистрация

Миди с гъби

Автор:
margarita
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
867
Оцени рецептата

1/2 ч масло, със стайна температура

450 г речни миди

1/2 ч галета

1 ч гъби, нарязани на тънки филийки

1/2 ч наситнен пресен магданоз

3 с.л. фино нарязан лук шалот

Сол и черен пипер

1 с.л. фино нарязан чесън

 

Загрейте фурната до 225 градуса. Разтопете 1/4 чаша от маслото в малък тиган и добавете гъбите. Гответе, като се разбърква често, докато гъбите поомекнат и си пуснат течността. Добавете лука и чесъна и се готви за кратко. Изсипете сместа в купа. Оставете да изстине за кратко, след това се добавят 2 супени лъжици от останалото масло, мидите, галетата, магданоза и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре. Използвайте сместа и напълнете шест мидени черупки. Подредете пълните черупки в тавичка за печене. Разтопете останалото масло и се изсипва върху сместа в черупките. Поставете във фурната за 10 мин.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта