Миди с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло, със стайна температура
450 г речни миди
1/2 ч галета
1 ч гъби, нарязани на тънки филийки
1/2 ч наситнен пресен магданоз
3 с.л. фино нарязан лук шалот
Сол и черен пипер
1 с.л. фино нарязан чесън
Загрейте фурната до 225 градуса. Разтопете 1/4 чаша от маслото в малък тиган и добавете гъбите. Гответе, като се разбърква често, докато гъбите поомекнат и си пуснат течността. Добавете лука и чесъна и се готви за кратко. Изсипете сместа в купа. Оставете да изстине за кратко, след това се добавят 2 супени лъжици от останалото масло, мидите, галетата, магданоза и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре. Използвайте сместа и напълнете шест мидени черупки. Подредете пълните черупки в тавичка за печене. Разтопете останалото масло и се изсипва върху сместа в черупките. Поставете във фурната за 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ