Миди с винегрет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
36 миди
1 ч лимонов сок, или повече, ако е необходимо
36 скалопини, почистени
36 стръка аспержи
1 глава маруля
1 ч.л. магданоз, нарязан
За винегрета:
1 жълтък
4 с.л. дижонска горчица
1 яйце, варено, нарязано
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч.л. сол
Щипка захар
1 с.л. настърган лук
1 скилидка чесън, счукан
2 ч.л. настърган лук шалот
2 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
2 ч.л. магданоз, нарязан
1 ч зехтин
3 с.л. бяло вино
3 с.л. бял оцет
Мариновайте скалопините за 1 час в лимонов сок. Задушете мидите и изхвърлете всички, които останат затворени. Заделете. Сварете аспержите във вряща, подсолена вода за 6-8 минути или до степен ал денте. Отцедете и охладете. Отстранете лимоновия сок от скалопините. Смесете мидите и скалопините с винегрета с дижонска горчица. В чиния за сервиране, направете канапе от маруля и подредете аспержите отгоре. Подредете мидите и скалопините върху аспержите. Поръсете с магданоз и поднесете. За винегрета: Смесете жълтъка и горчицата. Добавете всички съставки, с изключение на зехтина, виното и оцета. Добавете зехтина на бавна струйка, след това се добавят бялото вино и оцета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ