Регистрация

Миди с босилек

Автор:
roni
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
636
Оцени рецептата

36 миди

2/3 с.л. сухо бяло вино

За плънката:

3 1/2 ч галета

1 с.л. пресен босилек

1 с.л. риган

2 с.л. настърган пармезан

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. чесън, счукан

 

Загрейте фурната до 250С. Разтворете мидите и оставете месото в едната половина на черупката. Сложете по 1 пълна с.л. от плънката на всяка. Пече се в предварително загрята на фурна за 10 минути. Извадете от фурната и поръсете всяка мида с няколко капки вино. Върнете във фурната и печете още 2 до 3 минути. За плънката: Смесете всички съставки на ръка. Използвайте още зехтин, ако сместа изглежда твърде суха.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта